Det finns få kattraser som har lika många positiva egenskaper och beteendemönster som den norska skogkatten. Denna kattras är känd för sitt otroligt fina temperament och för sitt mod. Det trevliga lynnet gör katten utmärkt för barnfamiljer och dess stora hjärta gör att den även passar riktigt bra tillsammans med andra djur. Det är inte svårt att förstå varför denna kattras har blivit så populär. Häng med i denna text och lär dig mer om skogkattens beteende och underbara egenskaper!

Att den norska skogkatten har ett stort hjärta är något man märker av väldigt tidigt. Kattrasen är extremt vänlig och föredrar att knyta vänskapsband med både människor och djur. En mycket trevlig och fin egenskap hos kattrasen är att den älskar att småprata. Med det menar man att katten hellre föredrar lågmälda ljud och jamande framför högljudda. En orsak till detta kan ligga i att katten är otroligt smart och intelligent. Rasen har mycket lätt för att anpassa sig till nya platser, miljöer och människor och fungerar lika bra inomhus som utomhus. Dess bakgrund och historia gör dock att katten föredrar den friska luften och möjlighet att röra sig fritt.

Med det sagt betyder det inte att kattrasen bara har positiva egenskaper, även om dessa ligger i framkant. Den norska skogkatten är nämligen en mycket bra jägare, vilket gör att man som ägare kan få ej uppskattade presenter i form av småfåglar, möss eller liknande. Det är dock något man måste vara inställd på när man har en norsk skogkatt som får vistas utomhus. Med en inomhuskatt är detta sällan ett problem.

Sammanfattning av egenskaper

  • Trevlig
  • Snäll
  • Positiv och lekfull
  • Mycket intelligent
  • Energisk
  • Barn- och djurvänlig
  • Sällskapssjuk

Som en sista del av detta inlägg vill vi slänga med ett extra roligt fakta. Den norska skogkatten, till skillnad från andra kattraser, klättrar alltid med huvudet före, även från träd.