Det finns många som inte kan ha någon katt av olika anledningar. Några är allergiska, andra har allergiska medlemmar i familjen. En del har inte tid och vissa reser för mycket. Men bara för att du inte kan ha katt betyder det inte att du inte vill. Man kan ha ett sug efter en katt trots att man inte kan erbjuda den ett hem.

Så hur stillar du bäst suget efter en spinnande familjemedlem? Det finns lite olika sätt, och här nedanför tänkte vi tipsa om några av dem. Kanske kan något av dem passa dig, och leda till att du kan skaffa dig mer katt i ditt liv.

Pryd dina väggar med katter

Ett sätt att låta katter komma in i ditt hem är att låta dem pryda dina väggar. Du kan till exempel köpa posters och affischer online från Artiks, med kattmotiv, som du ramar in och hänger upp.

Det finns också tapeter med katter som du kan sätta upp om du verkligen behöver mycket katt i ditt liv. Tyg med katter på finns också att få tag i, om du hellre vill ha gardiner med katter.

Passa en katt

Ett annat sätt att stilla suget kan vara att passa en katt när ägaren åker bort för en kortare tid. Det kräver förstås att varken du eller någon i din familj är allergiska mot katter, om ni ska passa dem hemma hos dig. Om du däremot kan passa katten i dess eget hem genom att komma dit en stund varje dag och erbjuda sällskap samtidigt som du ser till att den har mat och vatten kan det i vissa fall fungera även om du är allergisk.

Om du får möjlighet att passa en katt kan det vara ett smart sätt att testa hur det är att ha en katt i familjen. Dels ser du hur alla reagerar, och dels kan du få uppleva hur jobbigt du tycker att det är att ha ansvar för en katt. Kanske skulle det passa dig och din familj, trots allt?