Visst är det mycket som måste planeras inför en utställning med norsk skogkatt, men det är inte bara papper som måste vara i ordning, utan det krävs även hel del planering över vilka saker som ska med på utställningsdagen.

I denna text kommer vi att gå igenom vilka saker som du bör ha med dig. Det gäller inte bara produkter och tillbehör till katten, utan även till dig som utställare. Dagarna på utställningen kan bli väldigt långa och det är därför viktigt att man har med sig allt som kan behövas. Vi har gjort en lista för att det ska bli så enkelt som möjligt.

Till dig själv

1. Stol – ha gärna med dig en stol som går att fälla ihop eller en mindre pall. Det är inte ovanligt att man ser mindre campingplatser på utställningsdagarna. Det är främst erfarna utställares platser som liknar detta och anledningen är att de är medvetna om de långa dagarna och många timmarna.

2. Matsäck – Du kommer att bli hungrig.

3. Sysselsättning – Ta mer än gärna med dig någon form av sysselsättning. Det kan vara en tidning att läsa, korsord eller annat som får tiden att gå snabbare.

Till katten

Din katt kommer naturligtvis att behöva mer saker än du, så plocka fram en riktigt stor väska.

1. Bur – Katten kommer att behöva en bur att vistas i. Buren bör innehålla en kattlåda, ett skynke så katten kan vara i fred, en kudde att vila på, eventuella gosedjur eller leksaker och matskålar.

2. Kam och borste – Katten ska visa sitt bästa jag och en välvårdad katt kommer mycket längre än en tovig.

3. Balsamspray eller antistat.

4. Mat – Även katten blir hungrig och kommer att behöva mat. Ta med kattmat och kattsand så katten kan utföra sina behov. I många fall finns det kattsand på utställningen att använda sig av.

5. Vård – Sax, nål och tråd och handduk.

6. Papper – Glöm för guds skull inte bort att ta med kattens stamtavla, vaccinationsintyg och utställningens inbjudan. Har du glömt något av detta kan du inte ställa ut din katt.