Njut av sportlov i Värmland

Snart är det sportlov! Vi vill slå ett slag för ett kanske oväntat resmål under sportlovsveckan, nämligen Värmland och närmare bestämt Sunne. I Sunne hittar du både utförsåkning och mängder med längdspår som passar både vuxna och barn. Har du inte sportlov så kan du förstås åka hit ändå, fast då skulle vi kanske rekommendera att välja en annan vecka än just sportlovsveckorna.

Sunne ligger oerhört vackert vid Fryken-sjöarna. Det är lätt att ta sig hit via Europaväg 45. Boka ett rum på Selma Spa mitt i stan, så får du lite extra guldkant på skidresan. Förutom Spa-avdelningen driver hotellet en fantastisk restaurang i Sunne, inhyst i samma lokaler som hotellet.

Selma Lagerlöf bodde under sin levnad i Sunne, så om du tröttnar på skidåkning kan du passa på att besöka hennes gods Mårbacka i vinterskrud. Det finns också ett vattenland som tävlar med skidåkningen om barnens intresse.

Utförsåkning

I Sunne finns skidanläggningen Ski Sunne, som stoltserar med hela 9 pister och en offpistbacke. Fallhöjden är 265 meter och den längsta pisten är 1,8 kilometer lång. Pisterna har blandad svårighetsgrad, från grönt till rött, så det finns något för alla.

Backarna är öppna dagligen mellan 9.30 och 16, och på tisdagar och torsdagar kan du fortsätta åka skidor efter middagen, då är det nämligen öppet för kvällsåkning mellan 18 och 21.

På Ski Sunne åker barn upp till 7 år gratis i liftarna. Givetvis finns det uthyrning av skidor, och behöver ni en skidlektion eller två så kontaktar du bara skidskolan.

Längdåkning

Om du vill variera utförsåkningen med skidåkning med mer naturupplevelse är det längdspåren du ska bege dig till. Det finns inte mycket som går upp mot att glida fram i spåren, känna vintervinden mot ansiktet och ha naturen alldeles intill.

Det finns flera längdspår i och omkring Sunne. Precis utanför dörren till Selma Spa hittar du några av dem, så enklare kan det inte bli att ta sig ut. Det finns elbelysta slingor på 1,5 km, 2,5 km och 4 km. Vill du ha en riktig utmaning väljer du slingan på 5 km som erbjuder några riktigt teknik- och balanskrävande backar.

About Author