Ladda sommarapoteket inför semestern

Sommar, sol och semester! Nu är det alldeles snart dags, om du inte redan har börjat din semester. På sommaren vill vi vara ute så mycket som möjligt, och det gäller både djur och människor. Vi tenderar också att ägna oss åt saker som är farligare än vanligt när vi är lediga.

På semestern finns det också tid att utsätta sig för allehanda faror, så därför är det klokt att förbereda sig genom att se till att hemma-apoteket är välfyllt. Och du kan förstås passa på att hämta ut recept samtidigt som du handlar.

Fästingar

Usch, fästingar. Denna sommarens värsta plåga för både djur och människa. Som alla som har försökt ta bort fästingar någon gång vet så är de mästare på att bita sig fast. Se till att ha en bra fästingborttagare i din sjukvårdslåda så underlättar du borttagningen.

Fästingar trivs i högt gräs och i skog och mark. Ta till vana att kontrollera dig själv när du har rört dig i miljöer där fästingar trivs. Titta speciellt noga i veck, som till exempel knäveck, bakom öronen och under armarna där fästingarna trivs extra bra. Om din katt får vara ute bör du kontrollera den varje kväll och ta bort eventuella fästingar.

Sårtvätt och kompresser

Slagsmål och småsår hör till sommarens äventyr för de flesta katter som får vara ute. För deras människor är det också en farlig årstid med fullt av vassa stenar, grenar och verktyg. Alltså behöver du ha sårtvätt och kompresser nära till hands om olyckan skulle vara framme.

About Author