Om du ska ställa ut din katt får du förbereda dig på låååånga dagar i utställningslokalen. Det tar alltid lång tid att bedöma alla de utställda katterna, och innan det är dags för bedömning ska du se till att din katt är i topptrim. 

Det kan ibland kännas som om all ledig tid går åt till utställning, och det kan förta delar av nöjet. För även om vi älskar vår katt kanske vi inte vill ägna all vår vakna till åt den. Ett bra tips för att kunna kombinera utställning med social samvaro är att bjuda hem andra kattägare på mat efter utställningen. 

“Va, men hur ska jag hinna det”, tänker du. Lätt, säger vi! Med en smart sous vide kan du börja tillagningen redan när du går hemifrån. Efter en lång utställningsdag har du hela den tidsödande tillagningen klar när du kommer hem, och det enda du behöver göra är att fixa till lite snabba och enkla tillbehör. 

Samla dina katt-kompisar

Att bjuda på mat efter en utställningsdag kan vara ett bra sätt att hjälpa ovana utställare att våga prova på. För de som redan är vana utställare är det ett bra sätt att komma ner i varv och gå genom dagen tillsammans med likasinnade. 

För dig som värd/värdinna är det ett perfekt sätt att umgås på ett avslappnat sätt. Alla är säkert hungriga efter en lång dag med bedömning och nervanspänning, och samtalsämnen lär det inte råda brist på. Dessutom kommer säkert dina utställningsvänner bli glada för att slippa laga mat själva.

Men menyn, då?

Lägg en ordentlig bit kött i din sous vide innan du ger dig av på morgonen. När du kommer hem kommer den vara perfekt tillagad, och det enda du behöver göra med den är att bryna den i stekpannan för att ge den lite yta. 

Som tillbehör kokar du matvete i buljong. En ordentlig sallad med ruccola, gurka, tomat, lite rödlök och paprika som du toppar med rostade solrosfrön blir perfekt till. Såsen gör du på stekskyn från sous vide:n som du reducerar med rödvin och blankar av med lite smör. 

Förbered desserten dagen innan, så kan du känna dig avslappnad under kvällen och njuta av maten du med. En chokladmousse funkar alltid, liksom parfait eller varför inte en smulpaj?

Voilà, en snabb men ändå fantastisk middag.