Kattutställningar är roliga, spännande, lärorika och… långtråkiga. Jo, det ÄR roligt att ställa ut sin katt, men det är det ju väldigt många som tycker. Det innebär att utställningarna ofta tar väldigt lång tid, med väldigt lite action för just dig.

Men, misströsta inte, vi har massor med tips på hur du ska få tiden att gå under de där timmarna när det bara är väntan. Det mesta bygger på att du är väl förberedd, så lägg lite tid på att läsa det här, och sedan på att packa din väska.

Vi förutsätter att du har full koll på allt du behöver till din katt, och fokuserar här på vad du behöver.

Mat och dryck

Allting blir lättare när man har mat i magen. Det brukar finnas någon form av cafébord på utställningar, men den maten kan bli lite enahanda om du inte är dödligt förtjust i fesljummet kaffe och torra kanelbullar eller färdigköpta delicatobollar.

Tag istället med dig gott bröd, och pålägg för sig. Packa i en kylväska så håller det sig fräscht, och lägg ihop det när du ska äta. På det viset kan du till och med få njuta av en riktigt bloggmässig avocadomacka på kattutställningen.

Nyttiga snacks utan socker kan också vara bra att packa ner, om du behöver något att tugga på utan att för den skull vara vrålhungrig.

Nätverkning

Kattutställningar är det allra bästa stället att nätverka på. Alla som är har åtminstone ett intresse gemensamt – katter! Under en utställning har du verkligen chansen att snöa in på katter och allt som har med dem att göra. Försök att prata med nya människor, de kommer garanterat att ha nya infallsvinklar på både livet och katter.

Kolla in raskatter

Många uppfödare besöker också kattutställningar. Har du funderat på att skaffa en raskatt är det ett ypperligt tillfälle att ta kontakt med någon som föder upp just den rasen du är nyfiken på. Uppfödarna har full koll på rasen, och du kan passa på att kolla på katterna och känna av uppfödaren.

Är du intresserad av att skaffa en raskatt, men har inte riktigt kommit underfund med vilken ras som skulle passa dig bäst? Strosa runt på utställningen och ta en kik på de olika raserna och uppfödarna. Återigen – prata med uppfödarna för att få veta mer om rasen. Om du ska skaffa en raskatt bör du känna dig bekväm både med rasen och med uppfödarna så passa på att känna av båda.