Funderar du på att köpa katt och är det specifikt en norsk skogkatt som du har tittat på? Om du väljer denna ras kommer du knappast att bli besviken. Den norska skogkatten är otroligt trevlig, lättlärd och intelligent och älskar att spendera tid tillsammans med människor och djur. Innan man tar hem en katt för första gången finns det dock en hel del saker som man behöver planera och tänka på.

  • Trots att en katt inte kräver lika mycket tid som en hund behöver man ändå se till att man har utrymme i sitt liv för ett djur. Den norska skogkatten tycker om sällskap och gillar även att småprata med sina familjemedlemmar. Att kunna ge katten den närhet, uppmärksamhet, stimulans och kärlek som den behöver är därför viktigt att se till att man har möjlighet att ge.
  • Eftersom skogkatten är en stor katt kräver den mycket näring för att kunna växa och må bra. Det tar lång tid innan katten når sin fullständiga storlek och behöver få i sig rätt vitaminer och mineraler under hela vägen. Är du tveksam till vilket foder din skogkatt ska äta kan du alltid höra av dig till uppfödaren där du planerar att köpa katten.
  • Din katt kommer att bli din bästa vän och en familjemedlem. Om katten kommer till skada behöver den tas till en veterinär. Utan en försäkring kan ett veterinärbesök bli en mycket kostsam historia. Se till att du har kollat upp och jämfört försäkringsbolagen med varandra så att du kan hitta en försäkring som passar din katt så bra som möjligt.
  • Att planera hemmet är en viktig punkt innan katten kommer hem. Den norska skogkatten tycker om sällskap, men gillar också att ha en egen privat plats att vila på. Har du möjlighet så införskaffa gärna en sovplats med tillhörande klösträd.