Man brukar säga att hunden är människans bästa vän. Men för många är det faktiskt katten som tar denna plats. Oavsett hur du ställer dig i denna fråga så är det ett faktum att du som kattägare har ett ansvar att vårda er relation, precis på samma sätt som att det är viktigt att ge uppmärksamhet till hunden eller vårda en relation med en person i din närhet. 

Många skaffar en katt istället för en hund på grund av att det är enklare. Men bara för att det  inte är lika krävande att ha en katt så bör den få lika mycket engagemang från dig. Du kanske inte tänker på att din katt faktiskt är beroende av dig – men det är den. Det räcker alltså inte med att mata katten och öppna dörren för den när den jamar. En katt är en varelse precis som du – och alla varelser behöver uppmärksamhet. 

Ägna tid åt katten varje dag

Uppmärksamheten kan se olika ut varje dag. Ena dagen kanske du kelar med katten och andra dagen borstar du den så att dess tjocka päls blir len. Att prata med din katt är också ett sätt att spendera tid med katten. Kanske kan även du få ut någonting av att prata med katten? Oavsett vad du föredrar att göra med katten måste du pausa jobbet, slita dig från Google Data Studio och ägna lite uppmärksamhet åt den, och det varje dag.