Katter tillsammans med barn

Katter är otroligt självständiga djur och tycker om att bestämma hur de vill ha det. Med ett barn i familjen är det inte säkert att det blir lika enkelt och lätt att vara katt i en familj. Som vuxen är det då viktigt att prata med barnet om hur man hanterar en katt. Att katten behöver vara för sig själv och att man aldrig får dra i svansen eller öronen.

 

Får barnet redan från liten ålder lära sig mer om hur man respekterar djuret blir det mycket lättare längre fram. Ett bra exempel på hur man lär barnet att visa respekt till djur är att katten har en egen sovplats. Väljer katten att gå och lägga sig där är det absolut förbjudet att störa eller röra. Det är kattens egen fristad och den ska alltid veta att den vid behov kan komma undan små barnhänder.

Många djur har stor förståelse för att det är ett barn och visar då upp extra stort tålamod. Ett barn måste helt enkelt få möjlighet att vara mjuk och försiktig mot djur. Övning ger färdighet och ett barn och djur som växer upp tillsammans utvecklar ett alldeles speciellt band tillsammans. Var inte förvånad om ni upptäcker att de två leker tillsammans och har lika roligt åt det. 

 

Det finns också barn som inte har något intresse alls i djur. Försök ändå lära ut vikten av att hela familjen måste ta hand om djuret på bästa sätt, varje dag, året runt.

About Author