Miljövänliga transportalternativ för dig och din katt

Det finns många tillfällen när du behöver transportera dig och din katt. Till och från utställningar är ett, veterinärbesök ett annat. Om du ska iväg på en kortare resa kanske du vill ha med dig katten också.

Att ha en bil är förstås ett enkelt sätt, men det har också många nackdelar. Bor du i en storstad är det ofta svårt att hitta parkeringar, både hemma och vid din destination. Det är mycket trafik och köer och det kan ta lång tid att komma fram, även om avståndet inte är jättelångt.

Utöver det så är det dyrt med bil, både i inköp och drift. För att inte tala om vilken miljöpåverkan den har. Men nu finns det miljövänliga alternativ som funkar för dig och din katt!

Elmoppe – frihet på två hjul

Med en elmoppe i Stockholm eller någon annan storstad är du helt klart bättre rustad för att möta trafiken. Elmoppen är smidig, och du tar dig lätt förbi alla köer. Den har en räckvidd på 40-60 km, och du kan ladda den på jobbet. Den är dessutom lätt att parkera.

Och – självklart kan du ha en kattbur på den. Det enda du behöver är en pakethållare, och några spännremmar. För att det inte ska bli för kallt för din katt behöver du förstås isolera buren under de kalla månaderna, men det är lätt gjort med frigolit och några gamla täcken.

Lådcykel – miljövänlig motion

Med en lådcykel har du definitivt plats för din kattbur, och du kan ta dig fram nästan var som helst. Det här alternativet kräver en del uthållighet, men ju mer du cyklar desto mer orkar du. Det är som en win-win-situation!

Lådcykelns extraordinära (för att vara en cykel, alltså) lastkapacitet gör att du lätt kan storhandla med den. Du kan till och med köra barnen till och från förskolan, om du har barn i den åldern. Visst, det kräver som sagt uthållighet och ordentliga kläder, men du får å andra sidan både frisk luft och vardagsmotion.

Tåg – för längre resor

Ska du åka långt med din katt är tåget ett självklart val. Inte bara är det miljövänligt, det är dessutom både bekvämt och snabbt.

I Sverige är tågnätet väl utbyggt, och du tar dig nästan varsomhelst med tåg. Det finns bra hemsidor där du kan boka biljetter och planera rutter, och biljetterna kan du sedan få elektroniskt till din telefon.

About Author