Skapa ett ombonat hem för dig och din katt

Det allra enklaste sättet att skapa ett trevligt och välkomnande hem är förstås att skaffa en katt att dela det med. När du delar bostad med en katt behöver du aldrig känna dig ensam, och det känns alltid roligt att komma hem och säga hej till din inneboende.

Men när du väl har en katt så finns det ändå några saker du kan göra för att på ett relativt enkelt sätt göra ditt hem ännu trevligare och mysigare. För det är ju ändå en av de viktigaste funktionerna för ett hem – att det ska hjälpa dig att koppla av och samla kraft.

Mer hemtrevligt för dig

Ett av de enklaste sätten att skapa en mysig och hemtrevlig bostad är att sätta upp tavlor. Det både dämpar ljud och skapar blickfång. Välj motiv som du gillar och blir glad av. Kanske posters på djur eller natur, som du ramar in och hänger upp.

Textilier är också en liten grej som gör stor skillnad. Mattor, kuddar, gardiner och filtar. Matcha dem färgmässigt så blir det ännu större effekt.

Levande växter är ett säkert knep för att skapa en härlig känsla. Dessutom finns det många växter som även hjälper dig att få renare luft hemma. När du har katt är det förstås viktigt att du väljer växter som inte är giftiga för katten. Blanda blommande växter med gröna för att få ett så levande hem som möjligt.

Härligt för din katt

Självklart har du en kattlåda och en matplats till din katt. Har du inte mer än så kommer din katt att använda dina saker för sina lekar och upptäcktsfärder. För att göra ditt hem mer katt-vänligt kan du fundera på att skaffa några saker som är kattens egna.

Gillar din katt att krypa undan och vara lite för sig själv finns det lådor med ett hål som passar bra som gömställe. Även klättertorn för katter passar en del av våra fyrbenta vänner.

Skapa en plats där din katt kan hålla uppsikt. Gärna en del av en fönsterkarm, så katten kan bevaka omgivningen också. Lägg något mjukt att ligga på, och se till att det finns ett lätt sätt att nå platsen.

About Author