Besök en kattutställning

Om du är nyfiken på att skaffa katt, men inte riktigt vet vilken ras som skulle passa bäst är vårt tips enkelt. Besök en kattutställning! Det finns kattutställningar över hela Sverige, och de är handikappanpassade så du kan givetvis besöka dem även om du har personlig assistans.

På kattutställningar har du möjlighet att titta på flera raser. För visst är det så att vissa kattutseenden tilltalar oss, medan andra inte. På utställningar finns oftast flera raser representerade. Dessutom kan du prata med utställarna, och få veta mer om både raser och de specifika katterna som ställs ut.

En del av utställarna är även uppfödare, och där har du en riktig guldgruva när det kommer till information om rasen. Dels vet de väldigt mycket, och dels kan du titta på just deras katter och avgöra om du tror att någon av dem skulle kunna passa hos dig. Och förstås, om du kan tänka dig att göra affärer med uppfödaren.

Läs på lite i förväg

För att maxa din upplevelse och få ut mesta möjliga av utställningen du besöker kan det vara smart att läsa på lite i förväg. Exempel på saker som du kan ta reda på i förväg är vilka raser som ska ställas ut, och vilka deras specifika egenskaper är. På det sättet kan du välja vilka katter och uppfödare du ska fokusera på när du väl är på plats.

Det kan också vara klokt att ta reda på lite om hur en utställning går till. Då vet du ungefär när du ska dyka upp, och vad du kan förvänta dig när du väl är där.

På plats

När du åker till kattutställningen, tänk på att ta med dig något att äta och dricka. Utställningar är långdragna tillställningar, och det är inte alltid det finns ett café.

När du väl kommer till utställningslokalen är det dags att plocka fram kunskaperna du har skaffat dig genom att läsa på i förväg. Börja med att leta upp katter och utställare av den ras du är mest intresserad av, och som du tror skulle passa dig bäst. Ta mod till dig och börja prata med någon ägare. En komplimang till katten funkar alltid som isbrytare, och nästa alla kattägare pratar mer än gärna om sin katt och även om rasen som sådan.

Försök också prata med någon av uppfödarna till din favoritras, för att få ännu mer information.

När du har fått veta så mycket som du vill om din nummer ett-ras, går du vidare till din nummer två. Gör samma sak här, det vill säga prata med ägare och uppfödare, och beundra deras katter förstås.

Efter en dag på utställningen kommer du ha fått massor med information. Den kommer hjälpa dig att avgöra vilken kattras som passar dig bäst, och antagligen kommer du också ha träffat åtminstone ett par uppfödare som du kan kontakta när det blir dags att skaffa katt.

About Author