Katter och barn

Många barn blir både glada och lyriska vid tanken av en ny familjemedlem i form av en katt. Vad kan vara viktigt och tänka på då det gäller katter och barn? Till och börja med behöver man förklara för barnet hur viktigt det är att vara snäll mot katten. Katten har en egen vilja och ska inte behöva tvingas till saker.

 

Katter kan klösa och bita ordentlig så det handlar om säkerhet. På samma sätt som att söka efter flytväst barn säkerhet, bör man också ta säkerheten med djuret på största allvar. Är barnet väldigt livligt eller gärna vill vara på djur mycket kan det vara bra och avvakta tills den fasen har gett med sig lite.

 

En kattunge kan vara att rekommendera då barnet och kattungen får en chans att växa upp tillsammans. Då får de en annan förståelse för varandra och utvecklar ett band som inte en vuxen katt alltid är beredd att bjuda in till. Låt barnet hjälpa till att fylla på med mat och vatten, borsta pälsen och verkligen vara delaktig i omhändertagandet av katten. På så sätt kommer barnet och katten att lära sig mer om varandra för varje dag som går.

About Author