Dölj kattsaker med smart möblering

Även om vi älskar våra katter så är det inte alltid vi vill att vårt hem ska se ut som om det i första hand är till för katten. Speciellt om du bor trångt kan det vara skönt att kunna gömma undan vissa av kattens saker.

Det finns en del smarta knep att ta till för att dölja eller åtminstone dra blicken från kattsakerna som ändå finns i alla kattälskares hem. För trots att vi delar vårt hem med våra älskade fyrfota vänner, så är det ändå främst för oss själva vi inreder och försöker skapa en hemtrevlig bostad med. Här tipsar vi om några av våra bästa knep för att skapa ett hem som både människor och djur kan trivas i.

Tänk utanför (katt)lådan

Kattlådan är en ständig källa till bekymmer för alla kattägare. Många har kattlådan i badrummet, men det kan ställa till problem för den kattägare som gillar att ta långa bad och vara i fred i badrummet. Ibland vill du kanske rent av stänga badrumsdörren, trots att du inte är därinne.

Men förtvivla icke. Med ett smart hemmafix kommer du lätt undan hela kattlådeproblematiken. Köp en HOL från Ikea, och såga bort en bit av ena sidan. Ställ kattlådan i själva möbeln, och vips så har du gömt undan kattlådan, och katten kan vara ifred när den gör sin toalett.

En dold kattlåda kan du dessutom placera lite varstans. Vårt förslag är att du har den i hallen, som en hallmöbel med dubbel funktion. Töm lådan ofta, så kommer ingen avslöja innehållet på doften heller, och din katt kommer tycka det är fräscht och trevligt.

Klättermöbel – svår att gömma

En klättermöbel till din katt är svår att gömma, så försök inte ens. Satsa istället på inredningsdetaljer som drar ögonen åt sig. Coola taklampor som syns och ger bra ljus är en smart grej. Förutom att de drar blicken från klättermöbeln så underlättar de pälsvård inför utställningar.

Väl belyst konst tar också fokus från mindre snygga klättermöbler. Tavellampor är en bra investering både av det skälet, och såklart för att de faktiskt framhäver dina tavlor. Se också till att hänga konsten på rätt höjd, det vill säga lite under ögonhöjd, så den verkligen drar dina besökares blickar till sig.

About Author