Skaffa en raskatt

Funderar du på att skaffa katt? Då vill vi här på Earfalas slå ett slag för en raskatt. Alla katter är härliga på sitt sätt, och en bondkatt kan vara helt rätt för en del. Men om du siktar in dig på en raskatt så är det lättare att få ett grepp om kattens kynne i stora drag. Dessutom kan du välja att avla på din raskatt.

Förutom det kan du förstås också ställa ut din raskatt, och det finns också flera olika sociala sammanhang för de olika kattraserna. Att skaffa en raskatt blir alltså en social aktivitet på ett annat sätt än om du skulle ha en bondkatt. Med det sagt kan du också tänka på att utställningar och andra sociala aktiviteter med din katt tar en tid. Om du har en crock pot slow cooker är det inget jätteproblem, för då kan du förbereda middagen innan du åker iväg med din katt, och så är den klar när du kommer hem. Lätt och enkelt.

Välja ras

Är du osäker på vilken ras som skulle passa dig bäst? Ingen fara, vi hjälper gärna till och guidar dig. Rasguiderna här på sajten är en bra början.

När du har läst en del om olika raser finns det ytterligare ett par sätt att ta reda på mer. Det ena är att besöka en kattutställning. Det är också bra för att få en känsla för om du skulle vilja ställa ut din katt. På utställningar finns det flera olika raser att titta på. Prata gärna med ägarna, oftast är de glada för att få prata om sin katt och rasen den tillhör.

Nästa sätt är att besöka uppfödare. Förutom att hjälpa dig att komma fram till vilken ras som du är mest intresserad av är det här även ett bra sätt att få koll på vilka uppfödare som finns för de olika raserna, och vilken uppfödare du kan tänka dig att köpa din katt från.

Var kattvakt

Det absolut bästa sättet att ta reda på om du skulle vilja ha katt, och i så fall vilken ras, är att vara kattvakter. Då får du prova på att bo tillsammans med en katt, och se om det passar dig. Om du dessutom har turen att ha vänner som har katter av olika raser så kan du prova på några raser och verkligen få chansen att känna på de olika kynnena och personligheterna.

Självklart är det en värdefull erfarenhet att vara kattvakt även åt bondkatter. De har också en personlighet, och vem vet, i slutänden kanske det är just den som matchar dig bäst?

About Author